Normalmente sole pasar de que no medio de algo malo hai algo bo e con esto da crise a cotización nos peixes de menor valor comercial foi collendo un repunte considerado e todo a raíz de que con menos diñeiro unha familia leva máis peixe para a súa casa. De esto despréndense as conclusións de varios profesionais do sector redeiro. Nestes meses do que vai de ano a cotización media da sardiña nos portos galegos aumentou dos 0,70 céntimos (do exercicio anterior) a máis de 1 euro o kilo deste Xaneiro e Febreiro, precios máis habituais do verán que é cando a sardiña ten grasa e está no seu punto. Con unhas capturas inferiores ás do ano pasado a facturación é superior. O porto no que máis sardiña se descargou foi Portosín (300 Tn.) e no porto herculino algo máis de 100 Tn. O patrón maior de Portosín recalca que o peixe peláxico foi notando o repunte trás o Prestige. A xarda e o xurelo tamén están sendo máis apreciados nuns mercados cada día máis competitivos e cun sistema novo de conxelado que fai que o peixe unha vez desconxelado se conserve case fresco e iso axuda a que o transporte a calquera país non sexa impedimento. No caso da sardiña e nestes intres a especialidade está no fileteado ou enteira e na maioría dos casos conxelada posteriormente. Detrás e indiscutiblemente, a mellor calidade do mar, os productos pesqueiros galegos.
non hai cousa mala que por ben non veña.
ResponderEliminar